BBS Architects Engineers

US Department of Veterans Affairs

VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway

Owner: U.S. Department of Veterans Affairs

Architectural and Engineering Design: BBS Architects | Engineers

Civil Engineering: Snyder and Associates, Inc.

Construction Completed: 2013

Project Cost: $665,000

The Pedestrian Walkway project involved creating a protected path of travel between two shuttle bus stops, one at long term patient care building and the other at the main hospital entry.

The open air walkway canopy system is comprised of precast concrete walls, exposed structural steel framework, steel window wind breaks, and a translucent canopy overhead. The canopy structure was designed to incorporate various visual elements of the surrounding buildings, while projecting a new 21st century image for the VA Campus.

While traversing a difficult site, the walkway seamlessly meets the VA Barrier Free Design requirements while creating a light filled travel path and breakout seating areas for staff and veteran use. BBS performed architectural and electrical engineering design services and coordination with the State Historic Preservation Office.

Corporate Headquarters
219 Eighth Street
Coover Hall Infrastructure Study
Camp Dodge Pool Campus Improvements
Memorial Union Food Court
Chemistry Building Addition & Renovation
LeBaron Hall Replacement Study
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
College of Human Sciences
Lance and Ellie's Sandwich Shop
MacKay Hall Auditorium Renovation
Home Office Building with Expansion
Reid “E” Research Facility
Dodge House Renovations
Goodnow Hall Restoration & Renovation
VRAC C6 and Office Suite
Iowa Events Center
Corporate Highrise
Levitt Center for University Advancement
Minnesota Farm Bureau Center
Terminal
Executive Suites Renovation
Food Sciences Building - Room 2379 Renovation
Hub Tower Office Tenant Improvement
Arizona Farm Bureau Center
ETRC Hoover Hall
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Extension 4-H Youth Building
ETRC Howe Hall
Biological Sciences Facility
Wyoming Farm Bureau Center
Beardshear Hall Remodeling
Corporate Headquarters Renovation
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Utah Farm Bureau Center
Hub Tower Conference Center
Kemin Food Sciences Lab Renovation
Corporate Headquarters
New Office
Office Renovation
Parking Garage
New Facility
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.