BBS Architects Engineers

Farm Bureau Life Insurance Company

Wyoming Farm Bureau Center
Wyoming Farm Bureau Center

Completion Date: May 2003
Project Data: 48,000 GSF, 15 Acre Site
Construction Cost: $6,000,000

Client Need:
The growing company sought to build a new office structure.

BBS Approach:
The overall placement   of the building takes advantage of views, both natural and constructed. The building strikes a balance with its context by responding to climate and establishing a strong identity rooted in its regional uniqueness.

Project Results:

  • New one-story 48,000 SF facility
  • Taller atrium, or “indoor garden,” houses the main entry, reception, and employee break room.
  • Departments are arranged on either side of the atrium space.
  • Open offices occupy the north side, taking advantage of views to the Entry Park.
  • Enclosed private offices line the south side, looking out to the main plaza.
  • Main entrance and 168 parking stalls are located on the south side of the building to shield pedestrians from northwest winter wind. Secondary entrances are at east and west ends of building.
Reid “E” Research Facility
Beardshear Hall Remodeling
Home Office Building with Expansion
Corporate Headquarters
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Chemistry Building Addition & Renovation
Corporate Headquarters
MacKay Hall Auditorium Renovation
Levitt Center for University Advancement
Iowa Events Center
Goodnow Hall Restoration & Renovation
Extension 4-H Youth Building
ETRC Howe Hall
College of Human Sciences
New Office
Executive Suites Renovation
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Coover Hall Infrastructure Study
Terminal
New Facility
Minnesota Farm Bureau Center
Arizona Farm Bureau Center
VRAC C6 and Office Suite
Utah Farm Bureau Center
Biological Sciences Facility
Kemin Food Sciences Lab Renovation
LeBaron Hall Replacement Study
Hub Tower Office Tenant Improvement
ETRC Hoover Hall
Camp Dodge Pool Campus Improvements
Corporate Highrise
Dodge House Renovations
Office Renovation
219 Eighth Street
Covered Walkway
Corporate Headquarters Renovation
Hub Tower Conference Center
Parking Garage
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.