BBS Architects Engineers

Iowa State University

Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building

Project Data: 23,000 GSF
Construction Cost: $3,300,000
Completion Date: October 2003

Envisioned as a “front door” for Extension Services to the Iowa State Campus, the Extension 4-H Youth Building is both an office building for Extension’s Communications and 4-H Youth programs, and an interactive exhibit space for Iowa Youth. Other spaces included in the building are video and radio studios for Extension Communications.

Located on the north side of campus, the building forms on the edge of an open courtyard bordered by campus office buildings. The building design consists of three linear and ascending volumes: open office space, building support space, and exhibit space. The three volumes are expressed by different materials. The office space is clad in horizontal ribbed metal panels, the support space in terracotta colored brick, and the exhibit space in curtainwall infilled with green glass and metal panels.

Hub Tower Conference Center
Reid “E” Research Facility
Camp Dodge Pool Campus Improvements
ETRC Howe Hall
Beardshear Hall Remodeling
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
VRAC C6 and Office Suite
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Terminal
Levitt Center for University Advancement
Coover Hall Infrastructure Study
Parking Garage
219 Eighth Street
Arizona Farm Bureau Center
Corporate Highrise
Minnesota Farm Bureau Center
MacKay Hall Auditorium Renovation
Chemistry Building Addition & Renovation
College of Human Sciences
Home Office Building with Expansion
ETRC Hoover Hall
Dodge House Renovations
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Executive Suites Renovation
Corporate Headquarters
Wyoming Farm Bureau Center
Corporate Headquarters Renovation
Hub Tower Office Tenant Improvement
Office Renovation
Camp Dodge Urban Assault Course
Kemin Food Sciences Lab Renovation
Iowa Events Center
Geoffroy Residence Hall
Utah Farm Bureau Center
New Facility
LeBaron Hall Replacement Study
New Office
Covered Walkway
Biological Sciences Facility
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.