BBS Architects Engineers

US Department of Veterans Affairs

VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway

Owner: U.S. Department of Veterans Affairs

Architectural and Engineering Design: BBS Architects | Engineers

Civil Engineering: Snyder and Associates, Inc.

Construction Completed: 2013

Project Cost: $665,000

The Pedestrian Walkway project involved creating a protected path of travel between two shuttle bus stops, one at long term patient care building and the other at the main hospital entry.

The open air walkway canopy system is comprised of precast concrete walls, exposed structural steel framework, steel window wind breaks, and a translucent canopy overhead. The canopy structure was designed to incorporate various visual elements of the surrounding buildings, while projecting a new 21st century image for the VA Campus.

While traversing a difficult site, the walkway seamlessly meets the VA Barrier Free Design requirements while creating a light filled travel path and breakout seating areas for staff and veteran use. BBS performed architectural and electrical engineering design services and coordination with the State Historic Preservation Office.

Beardshear Hall Remodeling
Dodge House Renovations
Chemistry Building Addition & Renovation
Minnesota Farm Bureau Center
Home Office Building with Expansion
LeBaron Hall Replacement Study
Terminal
Arizona Farm Bureau Center
College of Human Sciences
Coover Hall Infrastructure Study
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Levitt Center for University Advancement
219 Eighth Street
Reid “E” Research Facility
Iowa Events Center
Corporate Headquarters
Office Renovation
New Facility
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Utah Farm Bureau Center
Parking Garage
Kemin Food Sciences Lab Renovation
Hub Tower Office Tenant Improvement
Wyoming Farm Bureau Center
ETRC Howe Hall
Camp Dodge Urban Assault Course
Corporate Headquarters Renovation
Hub Tower Conference Center
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
VRAC C6 and Office Suite
Camp Dodge Pool Campus Improvements
Biological Sciences Facility
Executive Suites Renovation
Extension 4-H Youth Building
New Office
Geoffroy Residence Hall
Corporate Highrise
ETRC Hoover Hall
MacKay Hall Auditorium Renovation
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.