BBS Architects Engineers

US Department of Veterans Affairs

VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway

Owner: U.S. Department of Veterans Affairs

Architectural and Engineering Design: BBS Architects | Engineers

Civil Engineering: Snyder and Associates, Inc.

Construction Completed: 2013

Project Cost: $665,000

The Pedestrian Walkway project involved creating a protected path of travel between two shuttle bus stops, one at long term patient care building and the other at the main hospital entry.

The open air walkway canopy system is comprised of precast concrete walls, exposed structural steel framework, steel window wind breaks, and a translucent canopy overhead. The canopy structure was designed to incorporate various visual elements of the surrounding buildings, while projecting a new 21st century image for the VA Campus.

While traversing a difficult site, the walkway seamlessly meets the VA Barrier Free Design requirements while creating a light filled travel path and breakout seating areas for staff and veteran use. BBS performed architectural and electrical engineering design services and coordination with the State Historic Preservation Office.

Hub Tower Conference Center
Dodge House Renovations
New Office
Food Sciences Building - Room 2379 Renovation
Kemin Food Sciences Lab Renovation
ETRC Howe Hall
Chemistry Building Addition & Renovation
Executive Suites Renovation
Corporate Highrise
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Corporate Headquarters
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Iowa City Federal Building - VHA Renovations
Beardshear Hall Remodeling
IADA Office Renovation
Extension 4-H Youth Building
Corporate Headquarters Renovation
Union Drive Community Center Renovations
Reid “E” Research Facility
MacKay Hall Auditorium Renovation
219 Eighth Street
Hub Tower Elevator Modernization
ETRC Hoover Hall
Terminal
ABC - Office Build-Out
Office Renovation
Goodnow Hall Restoration & Renovation
VRAC C6 and Office Suite
Levitt Center for University Advancement
Home Office Building with Expansion
Biological Sciences Facility
Camp Dodge Pool Campus Improvements
© 2023 BBS Architects | engineers, All rights reserved.