BBS Architects Engineers

Iowa State University

Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building
Extension 4-H Youth Building

Project Data: 23,000 GSF
Construction Cost: $3,300,000
Completion Date: October 2003

Envisioned as a “front door” for Extension Services to the Iowa State Campus, the Extension 4-H Youth Building is both an office building for Extension’s Communications and 4-H Youth programs, and an interactive exhibit space for Iowa Youth. Other spaces included in the building are video and radio studios for Extension Communications.

Located on the north side of campus, the building forms on the edge of an open courtyard bordered by campus office buildings. The building design consists of three linear and ascending volumes: open office space, building support space, and exhibit space. The three volumes are expressed by different materials. The office space is clad in horizontal ribbed metal panels, the support space in terracotta colored brick, and the exhibit space in curtainwall infilled with green glass and metal panels.

Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Biological Sciences Facility
Reid “E” Research Facility
Parking Garage
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Minnesota Farm Bureau Center
ETRC Howe Hall
Hub Tower Conference Center
LeBaron Hall Replacement Study
College of Human Sciences
Terminal
MacKay Hall Auditorium Renovation
219 Eighth Street
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Wyoming Farm Bureau Center
Coover Hall Infrastructure Study
Iowa Events Center
Arizona Farm Bureau Center
Corporate Headquarters
Hub Tower Office Tenant Improvement
New Facility
Utah Farm Bureau Center
Executive Suites Renovation
VRAC C6 and Office Suite
Kemin Food Sciences Lab Renovation
Corporate Headquarters Renovation
Home Office Building with Expansion
Beardshear Hall Remodeling
Dodge House Renovations
Camp Dodge Pool Campus Improvements
New Office
Corporate Highrise
Office Renovation
Geoffroy Residence Hall
ETRC Hoover Hall
Levitt Center for University Advancement
Covered Walkway
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.