BBS Architects Engineers

US Department of Veterans Affairs

VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway
VA - Covered Walkway

Owner: U.S. Department of Veterans Affairs

Architectural and Engineering Design: BBS Architects | Engineers

Civil Engineering: Snyder and Associates, Inc.

Construction Completed: 2013

Project Cost: $665,000

The Pedestrian Walkway project involved creating a protected path of travel between two shuttle bus stops, one at long term patient care building and the other at the main hospital entry.

The open air walkway canopy system is comprised of precast concrete walls, exposed structural steel framework, steel window wind breaks, and a translucent canopy overhead. The canopy structure was designed to incorporate various visual elements of the surrounding buildings, while projecting a new 21st century image for the VA Campus.

While traversing a difficult site, the walkway seamlessly meets the VA Barrier Free Design requirements while creating a light filled travel path and breakout seating areas for staff and veteran use. BBS performed architectural and electrical engineering design services and coordination with the State Historic Preservation Office.

Camp Dodge Pool Campus Improvements
Dodge House Renovations
MacKay Hall Auditorium Renovation
Reid “E” Research Facility
Coover Hall Infrastructure Study
ETRC Howe Hall
Iowa Events Center
Geoffroy Residence Hall
Wyoming Farm Bureau Center
Utah Farm Bureau Center
Levitt Center for University Advancement
Extension 4-H Youth Building
Home Office Building with Expansion
Terminal
Arizona Farm Bureau Center
Executive Suites Renovation
LeBaron Hall Replacement Study
Corporate Headquarters Renovation
Parking Garage
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Biological Sciences Facility
New Office
219 Eighth Street
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Minnesota Farm Bureau Center
Beardshear Hall Remodeling
Hub Tower Conference Center
Kemin Food Sciences Lab Renovation
College of Human Sciences
Corporate Headquarters
ETRC Hoover Hall
VRAC C6 and Office Suite
New Facility
Hub Tower Office Tenant Improvement
Office Renovation
Corporate Highrise
© 2019 BBS Architects | engineers, All rights reserved.