BBS Architects Engineers

Farm Bureau Life Insurance Company

Wyoming Farm Bureau Center
Wyoming Farm Bureau Center

Completion Date: May 2003
Project Data: 48,000 GSF, 15 Acre Site
Construction Cost: $6,000,000

Client Need:
The growing company sought to build a new office structure.

BBS Approach:
The overall placement   of the building takes advantage of views, both natural and constructed. The building strikes a balance with its context by responding to climate and establishing a strong identity rooted in its regional uniqueness.

Project Results:

  • New one-story 48,000 SF facility
  • Taller atrium, or “indoor garden,” houses the main entry, reception, and employee break room.
  • Departments are arranged on either side of the atrium space.
  • Open offices occupy the north side, taking advantage of views to the Entry Park.
  • Enclosed private offices line the south side, looking out to the main plaza.
  • Main entrance and 168 parking stalls are located on the south side of the building to shield pedestrians from northwest winter wind. Secondary entrances are at east and west ends of building.
Dodge House Renovations
MacKay Hall Auditorium Renovation
IADA Office Renovation
VRAC C6 and Office Suite
Coover Hall Infrastructure Study
Corporate Headquarters Renovation
Sabin Hall Renovation – LEED Gold
Iowa Events Center
Arizona Farm Bureau Center
Iowa City Federal Building - VHA Renovations
Extension 4-H Youth Building
ETRC Hoover Hall
Kemin Food Sciences Lab Renovation
Home Office Building with Expansion
ETRC Howe Hall
Food Sciences Building - Room 2379 Renovation
Memorial Union Food Court
Hub Tower Conference Center
New Office
Covered Walkway
Camp Dodge Pool Campus Improvements
Catholic Pastoral Center Rehabilitation
Terminal
New Facility
College of Human Sciences
Minnesota Farm Bureau Center
Levitt Center for University Advancement
Executive Suites Renovation
Corporate Headquarters
Beardshear Hall Remodeling
219 Eighth Street
Hospital Emergency Room Renovation & Expansion
Utah Farm Bureau Center
LeBaron Hall Replacement Study
Corporate Highrise
Lance and Ellie's Sandwich Shop
Hub Tower Office Tenant Improvement
Geoffroy Residence Hall
Office Renovation
Parking Garage
Reid “E” Research Facility
Biological Sciences Facility
© 2020 BBS Architects | engineers, All rights reserved.